Så här gör man för att se någons bilder på Instagram i datorn / på webben / på nätet

Vill du kolla runt på Instagram utan att använda appen?

Det finns flera bra möjligheter. Enjoygram är en av de bättre sidorna. Där kan man både söka efter användare och se betydligt fler bilder än på Instagrams egen webbsida.

Enklaste sättet att hitta någons instagramkonto brukar ändå vara att googla på Instagram plus det namn du söker till att börja med.

Om du t.ex. googlar på ”Camilla Läckberg Instagram” kommer du att hitta hennes konto på Instagrams webb: instagram.com/lackberg. Har du inte eget konto eller är du inte inloggad så kan du tyvärr bara se de tolv senaste bilderna där.

För att se fler av hennes bilder skriver du istället ”enjoygram.com/” före hennes användarnamn: enjoygram.com/lackberg.

På samma sätt kan naturligtvis någon som vill smygtitta på dina instagrambilder söka reda på ditt konto. Även om inte alla konton är lika lätta att hitta via google. Men då kan du också söka direkt på Enjoygram. en förutsättning för att du ska hitta den du söker där är att personen angett det/ de namn du söker på i sin användarprofil. Det har t.ex. inte Camilla Läckberg och söker du på hennes för- och efternamn kommer du bara att hitta fan-konton. Därför rekommenderar jag att gå via Google först.

Och för den som har satt inställningen för sitt konto till ”private” går det inte alls att hitta inläggen på vare sig på Instagrams webb eller Enjoygram. Då är det bara att följa via Instagram som gäller.

Det är, trots allt, Instagram jag själv hänvisar till när någon som inte har Instagram frågar var de kan se mina instagrambilder. Dem hittar du på: instagram/halloj_inger. Men vill man se fler än tolv bilder får man t.ex. vända sig till Enjoygram.

statigram

För dig som har ett konto på Instagram och vill sitta vid datorn och gilla och kommentera andras bilder går det bra att logga in både på Instagrams egna webblösning och på Statigram. (Som numera egentligen heter Iconsquare, men det gamla namnet funkar fortfarande.) Statigram/Iconsquare har även spännande statistik om ditt konto.

Har du inte Instagram än? Men är nyfiken på att komma igång? Kanske har dina barn appen i sina mobiler för att dela ut bilder från sin vardag till en hel värld och du vill ha lite koll? Men kanske vill veta lite mer innan du öppnar ett eget konto? Här är lite information om Instagram och några av mina tips.

Om du inte själv använder Instagram undrar du kanske också vad # betyder? Det har jag skrivit om här.

Eller kanske undrar du om man kan se vem som besökt ens Instagram? Eller hur man får många följare eller fler gillningar på Instagram?

Jag har för övrigt samlat många av mina inlägg om Instagram under rubriken manual till Instagram.

Detta inlägg är mitt mest lästa genom alla tider därför uppdaterar jag det ibland. Vill ju inte sprida felaktig information. Senast uppdaterade jag 2014-11-10. Om du upptäcker någon länk som är trasig eller annat som hunnit bli fel sedan dess får du gärna lämna en kommentar så ska jag uppdatera igen.

11 kommentarer

Filed under instagram, internet, sociala media

11 responses to “Så här gör man för att se någons bilder på Instagram i datorn / på webben / på nätet

 1. Pingback: Svar på: Kan man se vem som besökt ens Instagram? | Halloj världen!

 2. Anna S

  Hur gör man för att se ett konto på datorn som är privat? Går det? Det verkar som att privata konton har en hel del ”followers” iaf. Måste man bli accepterad som följare?

 3. alva

  vart är sökrutan

 4. Pingback: Manual till Instagram | Halloj världen!

 5. Dan

  Reblogga detta på danivarbild and commented:
  Ifall någon är intresserad av att titta in i instagram.

 6. Sonja

  Undrar om man kan hitta gamla bilder som man har gillat på Instagram? Alltså bilder som sträcker sig bortom de 300 senaste bilderna man har gillat.

 7. Pingback: Underhåller du dina mest lästa gamla blogginlägg? | Halloj världen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s